Istrijský poloostrov vybíhá do Jaderského moře a je jeho největším poloostrovem. Je to velmi oblíbená dovolenková destinace. Nabízí velké množství pláží, které se pyšní oceněním Modrá vlajka. Západní pobřeží je více členité, ale naleznete zde celou řadu příjemných zákoutí a zátok, které nabízejí dostatek klidu a soukromí. Mezi významná přístavní města této oblasti patří Pula. Další známá centra jsou Poreč nebo Rovinj. Pokud přemýšlíte, kam na dovolenou k moři, nechte se inspirovat.

Pula

Toto rekreační přístavní město se rozkládá v jižní části Istrie. Je jedno z největších. Návštěvníky láká nejen na příjemnou atmosféru, ale také na celou řadu historických staveb, které pocházejí nejčastěji z antického období. Symbol města představuje římský amfiteátr. Kromě přístavu se zde nachází také letiště.

Pokud do tohoto města zavítáte, můžete si zde užívat středozemní klima a nádhernou přírodní krajinu. Také možnosti ubytování chorvatsko jsou zde dosti široké. Ve městě je velké množství hotelů a penzionů. Nabízí se i ubytování v apartmánech.

Rovinj

Další oblíbené istrijské letovisko. Patří mezi nejromantičtější místa této oblasti. Naleznete zde síť úzkých uliček a malá náměstíčka, která patří do původního benátského stylu. To vše propůjčuje městu malebný ráz.

Celé letovisko lemují rozlehlé borovicové háje, které poskytují dostatek stínu. Nachází se v nich velké množství stezek pro pěší i cyklisty. K odpočinku zvou místní pláže, které jsou oblázkové, doplněné o betonová plata. Podél pláží vede nádherná promenáda. Na své si přijdou i milovníci sportovních aktivit. Během léta můžete zavítat na některou z místních kulturních akcí nebo na festival. Těch se zde koná celá řada.

Zavítejte na portál ubytovanivchorvatsku.cz, vyberte si pro svůj pobyt hotel nebo penzion a úžívejte si zasloužený odpočinek.